Важливий вибір: Праве чи ліве відчинення міжкімнатних дверей?

При покупці міжкімнатних дверей часто виявляється, що ми не впевнені, яке відкриття краще підійде для облаштованого простору - праве відкриття чи ліве? То як же розпізнати праві та ліві двері? Коли ми стоїмо перед дверима, петлі будуть ліворуч, а ручка справа - це будуть ліві двері, ці двері відчиняються за годинниковою стрілкою. У протилежній ситуації - коли ручка розташована зліва, а петлі - праворуч, це праві двері, вони відкриваються проти годинникової стрілки.

Праве чи ліве відчинення міжкімнатних дверей?

Почнемо з того, що міжкімнатні двері продаються без врізної фурнітури - ручки, петлі, засувки врізає за фактом монтажник. Будь-яке, нове міжкімнатне полотно можна зробити як лівим, так і правим. Тому, яке відкриття міжкімнатних дверей буде у вас, вибирати вам. Вибираючи відкривання, слід керуватися насамперед функціональністю приміщення. Окрім іншого, зверніть увагу на розташування вимикача.

Важливо, щоб двері не відчинялися на нього і щоб відчинені двері його не зачиняли. У такій ситуації доводиться обходити двері, щоб увімкнути світло, що в побуті дуже незручно. Вимикач має бути розміщений поруч із ручкою, тоді він буде доступний одразу, коли ми увійдемо до кімнати. Якщо ви зміните напрямок відчинення дверей, ви повинні одночасно перемістити перемикач. Буває так, що вибрані двері перекривають меблі або при відкриванні впираються в них, тоді вам варто подумати про перестановку меблів - інакше ви ризикуєте пошкодити меблі та двері.

Двері відкриваються всередину чи назовні?

Ще одна дилема, яку слід враховувати, - це напрям відчинення дверей - всередину або назовні, враховуючи право і ліве відчинення дверей. Знову ж таки, варто враховувати житловий простір, щоб уникнути ситуації, коли двері відчинятимуться один до одного і блокуватимуть один одного. Плануючи облаштування, необхідно враховувати комунікацію між кімнатами, наприклад: кухня - ванна кімната або спальня - дитяча, щоб уникнути небажаних ситуацій при відкритті. Наприклад, двері спальні зазвичай відчиняються всередину, а двері у ванну з міркувань безпеки найкраще планувати з відкриттям назовні. Також для маленьких кімнат двері повинні відчинятися назовні, щоб вони не займали зайвого місця.

Перед тим, як вибрати відкриття міжкімнатних дверей, варто подумати про простір де будуть встановлені двері, щоб зробити його максимально зручним та безпечним. У разі сумнівів рекомендуємо звернутися за професійною консультацією до менеджерів магазину дверей – SADOR, щоб уникнути неергономічних рішень, які на довгі роки ускладнять повсякденне життя.