Колись міжкімнатні двері встановлювалися в такий спосіб, що низ дверної коробки утворював поріг у проході між суміжними приміщеннями квартири. Все здавалося розумним та непорушним. Тепер власник квартири при встановленні нових або заміні старих дверей сам вирішує бути чи не бути порогом. Перш ніж прийняти таке рішення, варто зрозуміти логіку будівельників минулих років і розглянути переваги та недоліки порога.

 

Дверний поріг – корисний елемент та виконує важливе завдання. Міжкімнатні двері є конструкцією, яка забезпечує щільне прилягання дверного полотна до дверної коробки. Поріг – це деталь конструкції, що замикає її периметр.

садо салон дверей

Порогу бути, якщо потрібно:

  • ізолювати кімнату від шуму (як варіант – установка гумового ущільнювача);
  • забезпечити у кімнаті комфортну температуру;
  • створити перешкоду для проникнення в житлові кімнати пилу, бруду, води, запахів з передпокою, кухні, ванни, туалету або комори.

Поріг також допоможе при перепаді висот підлог у суміжних приміщеннях і зробить гармонійним перехід від одного виду покриття підлоги до іншого.

Порогу не бути, якщо потрібно:

  • влаштувати безпечний ігровий простір для дітей;
  • забезпечити «безпечне середовище» для людини похилого віку, що проживає в квартирі, або людини з обмеженими можливостями;
  • створити гармонію єдиного простору.

Поріг також може виявитися незручним у разі прибирання квартири роботом-пилососом.

Як «соломонове рішення» можливе встановлення автоматичного порога. Такий поріг конструктивно вбудовується у нижню частину міжкімнатних дверей. При зачиненні дверей поріг автоматично опускається, і двері щільно прилягають до дверної коробки.

Якщо згодом стаціонарний поріг все-таки виявиться потрібен, будівельний ринок пропонує кілька видів вставних порогів із різних матеріалів із різноманітними способами встановлення.

Розібравшись у сумнівах щодо встановлення порогів, можна переходити до наступного етапу вибору придатних для інтер'єру дверей. Багатий асортимент міжкімнатних дверей представлений у каталозі продукції на сайті.