На себе чи від себе: куди повинні відчинятися вхідні двері в будинку?

Основна причина відчинення дверей назовні - це ваша безпека.

Ми з вами звикли до того, що двері в будинку чи квартирі, і насамперед вхідні, відчиняються назовні, тобто від себе. Двері встановлені таким чином, практично неможливо вибити із зовнішнього боку, а ось зсередини будинку (або квартири) вибити її буде простіше. Насамперед це пов'язано з безпекою, що зіграє на руку за екстреної ситуації. Так само відкривання назовні заощаджує місце у передпокої.

Але навіть зараз є багато старих будинків, зазвичай у передмісті, двері яких відчиняються усередину. Справа в тому, що раніше взимку випадали метрові кучугури і в іншому варіанті двері просто не відчинити. Щоб взимку вхід у будинок не так заметало, пізніше стали встановлювати ганок. У Європейських країнах, як і у нас, вхідні двері відчиняються назовні.

А ось в азіатських країнах часто можна зустріти варіант, коли вхідні двері відчиняються усередину будинку. Пов'язано це з вченням феншуй, яке свідчить, що подібне розташування дверей допомагає достатку зайти до будинку.

Але бувають випадки коли вам потрібно встановити вхідні двері з внутрішнім відчиненням, тому що при зовнішньому відчиненні двері можуть повністю не відчинятися з якихось причин. В такому випадку можна зробити вхідні двері на замовлення, із зовнішнім відкриванням.