Як купити двері безпосередньо від виробника?

Нерідко таким питанням задаються покупці перед покупкою вхідних чи міжкімнатних дверей. Мотивуючи це тим, що при купівлі дверей у виробника ціна буде нижчою. Насправді на зниження ціни це ніяк не впливає і крім того, ви ризикуєте потрапити на недобросовісного продавця і купити двері, що не відповідають технічним характеристикам, або переплатити за неіснуючі характеристики.

Тепер по порядку! Почнемо із того, хто формує ціну.

Виробник при випуску своєї продукції, будь-то вхідні чи міжкімнатні двері, встановлює на неї мінімально роздрібну ціну - це рекомендована роздрібна ціна якою виробник рекомендує дилерам (продавцям) продавати покупцям, тобто кінцевим споживачам свою продукцію. Піднімати вартість вище за рекомендовану роздрібну ціну або продавати за рекомендованою роздрібною ціною - це право кожного продавця. А ось занижувати вартість нижче за рекомендовану роздрібну ціну не можна, це називається демпінг. Виробники за цим стежать. Якщо виробник помічає, що якийсь продавець демпінгує, виробник з таким продавцем може просто розірвати договір. Можуть бути поодинокі акції або сезонні знижки, але масове заниження цін без будь-якої причини заборонено. А ось що не забороняють деякі виробники дверей, то це продавати свої товари під вигаданим брендом. І цим користуються деякі недобросовісні продавці.

У чому може бути підвох? Давайте розберемося.

Найчастіше недобросовісні продавці продають під своєю назвою тільки вхідні двері, тому що на упаковці міжкімнатних дверей виробник часто вказує (назва моделі, колір, розмір, а також виробника, тобто себе). Тому міжкімнатні двері продають під своїм брендом, перепакувати полотна не вигідно і витратно. А ось при виробництві вхідних дверей не всі виробники вказують виробника на упаковці, і цим користуються деякі недобросовісні продавці.

Як приклад припустимо...

В інтернеті ви побачили вхідні двері для приватного будинку виробник «Альфа» товщина металу 1,2 мм, а на іншому сайті точно такі самі двері та виробник «Бета» товщина металу 1,5 мм, вартість однакова. Які двері ви виберете? Швидше за все «Бета» - характеристики краще, ціна та сама.

Ще як приклад, вхідні двері для квартири «Альфа 1» товщина металу 1,2 мм, не утеплені – ціна 10 000 грн. А на іншому сайті такі самі двері під назвою «Бета 1» товщина металу 1,8 мм, утеплена мін.ватою - ціна 12 500 грн. У другому прикладі характеристики "Бета 1" виглядають набагато краще, а різниця в ціні не велика.

Так ось, що в першому, що і у другому прикладі двері виробника «Бета» виглядають привабливіше. Тільки якщо в першому прикладі ви купите двері які не відповідають характеристикам, при цьому не переплативши за сам товар. То в другому прикладі, крім того, що ви переплатите за товар, так він ще не відповідатиме технічним характеристикам. Адже під МДФ накладкою дізнатися яка товщина металу дверей практично неможливо. А все це призведе до того, що тепло і шумоізоляція не буде відповідати вашим очікуванням.

Тож як розпізнати такого продавця?

Якщо зателефонувати їм і запитати, чому на вашому сайті двері зовні такі самі як у конкурента, а характеристики різні?

  • Відповідь буде стандартною: всі двері зовні однакові, тільки у наших характеристики краще.
  • А на запитання: чому ціна однакова якщо характеристики кращі? Відповідають: ми виробник, продаємо без посередників, тому ціна нижча.
  • А чому ваші двері, крім вас, ніхто не продає? Дадуть відповідь: ми не зацікавлені в розширенні, нам вистачає цих обсягів продажів. Або ми нещодавно на ринку, потроху намагаємося розширюватись.

 

Відповіді можуть бути переконливі, але потрібно розуміти… що виробник, що дилер не можуть занижувати вартість нижче за рекомендовану роздрібну. Також не можуть двері з товщиною металу 1,8 мм коштувати нижче 15 000 грн. А ще всі виробники намагаються зробити дизайн своїх дверей унікальним та не випускають двері ідентичні по дизайну конкурентів. Навіть технічні двері відрізняються, кожен виробник забарвлює їх у свій унікальний колір. А ось що виробники вхідних дверей ніколи не робитимуть, так це розміщувати на своєму сайті товари конкурентів, навіть якщо це міжкімнатні двері. А найважливіше, кожен виробник зацікавлений у розвитку. У тому, щоб його товари продавалися по всій Україні, а без дилерів зробити це просто не можливо! В іншому випадку сенсу у виробництві ніякого немає.

 

Важливо!

При виборі вхідних дверей, звертайте увагу на всі ці пункти, не соромтеся дзвонити та ставити запитання. Адже від вибору дверей залежить не тільки шумо та теплоізоляція, а ще й безпека вашого будинку.