Екологічні міжкімнатні двері, які матеріали використовують у виробництві?

При виборі міжкімнатних дверей ми звертаємо увагу на їхню довговічність та естетичність. Тому варто поцікавитися, з яких матеріалів вони виготовлені. Для цього перевіримо маркування, нанесене виробниками на продукцію.

Маркування МДФ та ХДФ дуже поширене. Так маркуються вироби з деревини, отримані в результаті пресування деревних волокон з додаванням елементів, що зв'язують і зміцнюють. Процес пресування відбувається при високій температурі та високому тиску.

МДФ - деревноволокниста плита середньої щільності. Ці плити широко використовуються у столярній промисловості. Вони хорошої якості, а їх однорідний склад та щільність полегшують обробку. Можливе отримання різних профілів, фрезерування та свердління. Щільність плити становить від 720 до 792 кг/м³.

HDF - деревоволокниста плита високої щільності - це плита з деревних волокон високої твердості та підвищеної щільності, що досягає значення понад 830 кг/м³. Плити ХДФ зазвичай тонкі і є гарною альтернативою дерев'яній фанері.

Плити МДФ і ХДФ виробляються в певних умовах. Для виробництва використовують колоди, які очищають від кори за допомогою верстатів, потім їх рубають у тріски. Отримана маса зв'язується речовиною, що виділяється під час нагрівання деревини, лігніном, а також іншими природними, а не синтетичними смолами. Потім матеріал проходить сушіння де з нього формують суцільний килим. Килим розрізається на листи, які пресуються під тиском за високої температури. В результаті виходить матеріал з однаковим профілем по всьому поперечному перерізі.

У виробництві міжкімнатних дверей використовують вологостійкі плити МДФ та ХДФ. Вони також є добрими акустичними ізоляторами. Ця особливість може мати значення під час вибору міжкімнатних дверей. Крім того, використання натуральних матеріалів означає, що і МДФ і ХДФ можна охарактеризувати як екологічні. Варто відзначити високу густину, часто на 50% вище, ніж у масиву дерева. Плита МДФ відрізняється винятковою твердістю та міцністю, завдяки чому екологічні міжкімнатні двері з цього матеріалу дуже міцні. Практично весь погонаж міжкімнатних дверей виготовляють із вологостійкого МДФ, який з обох боків додатково ламінованою плівкою, екошпон, натуральний шпон. Міжкімнатні двері з МДФ та ХДФ плит - гарантують якість на довгі роки, термін експлуатації міжкімнатних дверей може досягати від 30 до 50 років. Вони не коробляться, як масив дерева, не бояться прямих сонячних променів, а їхня підвищена щільність підвищує стійкість до механічних пошкоджень.